Tekrardan merhaba arkadaşlar. Bu yazımda sizler için hazırlamış olduğum vatandaşlık dersi kapsamında oluşturduğum dokuzuncu deneme sınavım yer almaktadır. Sizlerin de bildiği üzere KPSS vatandaşlık deneme sınavları, sınava hazırlık sürecinde kritik bir rol oynar. Bilgi seviyenizi ölçmek, sınav tekniğinizi geliştirmek, zaman yönetimini öğrenmek, stresi azaltmak, bilgilerinizi pekiştirmek, hatalarınızı görmek ve motivasyonunuzu artırmak için sizler için hazırlamış olduğum deneme sınavlarından ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz.
Deneme sınavları KPSS hazırlık sürecinizin vazgeçilmez parçasıdır. Deneme sınavları, gerçek KPSS atmosferini yaşamanızı sağlar. Hangi konularda iyisiniz, hangi alanlarda daha fazla çalışmanız gerekiyor? sizlere bu konuda net fikirler verir. Her deneme sınavı hedeflerinize bir adım daha yaklaştığınızı hissettirir. Bu da sizlerin çalışma azmini artırır.
Düzenli ve planlı bir şekilde deneme sınavlarına katılarak, KPSS vatandaşlık bölümünde başarılı olma şansınızı artırabilirsiniz. Dilerseniz sizler için hazırladığım üçüncü deneme sınavına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Her bir deneme sınavımız toplamda 9 sorudan oluşmaktadır. Sorularda yer alan seçenekleri seçtikten sonra ''Cevabı Gör'' butonuna tıklayarak doğru yanlışlarınıza ulaşabilirsiniz.
KPSS Vatandaşlık Deneme Sınavı-9
1. Ergin olan, ayırt etme gücüne sahip, kısıtlı olmayan ancak kendilerine yasal danışman atanan kişiler fiil ehliyetine göre kişi gruplarından hangisi kapsamında yer almaktadır?
2. Ölümüne kesin gözle bakılacak halde kaybolan ve cesedi bulunamayan kişinin ölmüş sayılmasına verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
3. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların görevleriyle ilgili cezai sorumluluklarının araştırılmasını sağlayan denetim aracı aşağıdakilerden hangisidir?
4. 1982 Anayasasına göre Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı için bir yasama döneminde kaç seçim yapılmaktadır?
5. 1982 Anayasasına göre Cumhurbaşkanı seçilmek için en az kaç yaşını doldurmuş olmak gerekir?
6. 1982 Anayasasına göre seçimler aşağıdakilerin hangisinin genel yönetim ve denetimi altında yapılmaktadır?
7. Bir köyün başka bir il veye ilçeye bağlanması aşağıdakilerden hangisi ile gerçekleşmektedir?
8. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi idarenin bütünlüğünü sağlamaya yarayan hukuki araçlar doğru olarak verilmiştir?
9. Aşağıdakilerden hangisi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen devlet memurlarının uyacağı ödev ve sorumluluklar arasında yer almaz?
0 Yorumlar