Tekrardan merhaba arkadaşlar. Bu yazımda sizler için hazırlamış olduğum vatandaşlık dersi kapsamında oluşturduğum üçüncü deneme sınavım yer almaktadır. Sizlerin de bildiği üzere KPSS vatandaşlık deneme sınavları, sınava hazırlık sürecinde kritik bir rol oynar. Bilgi seviyenizi ölçmek, sınav tekniğinizi geliştirmek, zaman yönetimini öğrenmek, stresi azaltmak, bilgilerinizi pekiştirmek, hatalarınızı görmek ve motivasyonunuzu artırmak için sizler için hazırlamış olduğum deneme sınavlarından ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz.
Deneme sınavları KPSS hazırlık sürecinizin vazgeçilmez parçasıdır. Deneme sınavları, gerçek KPSS atmosferini yaşamanızı sağlar. Hangi konularda iyisiniz, hangi alanlarda daha fazla çalışmanız gerekiyor? sizlere bu konuda net fikirler verir. Her deneme sınavı hedeflerinize bir adım daha yaklaştığınızı hissettirir. Bu da sizlerin çalışma azmini artırır.
Düzenli ve planlı bir şekilde deneme sınavlarına katılarak, KPSS vatandaşlık bölümünde başarılı olma şansınızı artırabilirsiniz. Dilerseniz sizler için hazırladığım üçüncü deneme sınavına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Her bir deneme sınavımız toplamda 9 sorudan oluşmaktadır. Sorularda yer alan seçenekleri seçtikten sonra ''Cevabı Gör'' butonuna tıklayarak doğru yanlışlarınıza ulaşabilirsiniz.
KPSS Vatandaşlık Deneme Sınavı-3
1. Bir ülkede yürürlükte olan yazılı ve yazısız hukuk kurallarının tümüne ne ad verilmektedir?
2. Bir kimsenin bilerek sebebiyet vermediği bir tehlikeden kendisini veya başkasını kurtarmak için bu tehlikeyle ilgisiz bulunan bir üçüncü kişinin şahsına ve malına zarar vermesi hali olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
3. 1982 Anayasasına göre aşağıdakilerden hangisi Türkiye Büyük Millet Meclisinin bilgi edinme ve denetim yolları arasında yer almaz?
4. 1982 Anayasasına göre Cumhurbaşkanının hastalık ve yurt dışına çıkma gibi sebeplerle geçici olarak görevinden ayrılması durumunda Cumhurbaşkanına aşağıdakilerden hangisi vekalet etmektedir?
5. Aşağıdakilerden hangisi olağanüstü hal sebepleri arasında yer almaz?
6. Sayıştay Kanununa göre Sayıştayın başkan ve üyeleri kim tarafından seçilmektedir?
7. Aşağıdakilerden hangisi idarenin mal edinme yolları arasında yer almaz?
8. Sadece olağanüstü durumlarda kullanılabilen, idsrenin bedeli karşılığında özel mülkiyette bulunan taşınırların mülkiyetini veya kullanımını zorla ele geçirmesi olarak tanımlanan idarenin mal edinme yolu aşağıdakilerden hangisidir?
9. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre mevzuata uygun olarak memurluktan çekilmiş kişilerin yeniden devlet memurluğuna atanabilmeleri için geçmesi gereken bekleme süresi aşağıdakilerden hangisidir?
0 Yorumlar